BMW GINA Light Visionsmodell

Bojan Pavšek


Kot kaže so tudi prepoznavno strogi in pragmatični Nemci dokazali, da se lahko kljub temu najde čas tudi za konceptualni futurizem, ki je na meji, da postane pravljica. Ampak samo na meji...  ...vse ostalo je namreč resničnost.

Gre namreč za študijo koncepta novega avtomobila, ki bo razstavljen v BMW-jevem novem muzeju v München-u. Le ta se bistveno razlikuje od večine konceptov s katerimi se ukvarjajo vse večje avtomobilske hiše.

Koncept se namreč loteva vozila iz organskega vidika karoserije. Narejen po meri človeka, posluša njegove ukaze, ter se je zaradi fleksibilne zunanjosti sposoben spreminjati, da je po godu svojemu gospodarju. To pa je fetiš, ki ga avto skriva v sebi odkar je prišel na svet in hkrati ideal, ki se mu avtomobilska industrija pospešeno približuje. Mislim, da so na pravi poti, da zaorjejo novo karoserijsko  ledino na področju avtomobilske industrije. Toda, bodimo potrpežljivi. Takšni avto prebliski lahko trajajo leta oz. desetletja preden se udomačijo in postanejo resničnost (beri: dostopni tudi navadnim smrtnikom).

Več o konceptu najdete tukaj:
pri Nemcih
www.pressebox.de/pressemeldungen/bmw-ag-3/boxid-181733.html
ali pa v domačih logih
www.siol.net/avtomoto/predstavitve/avtomobili
{ zanimivo, dizajn, futurizem }   [ ni komentarjev ]