shapeways - personalizirani izdelki za vas od vas

Marko Gomboc

Podjetje ponuja zanimivo storitev, ki je bila do sedaj bolj v domeni industrijskih oblikovalcev in ostalih profesionalcev, ki potrebujejo za svoje delo 3D makete. Gre za podjetje, ki po vaših načrtih izdela 3D objekte iz različnih materialov.

Kdor vsaj malo spremlja tehnologijo in njen napredek ve, da je tovrstna tehnologija na trgu že kar nekaj časa. Vendar je bila izključno v domeni profesionalnih krogov; storitev je bila draga in za takole bolj prostočasne dejavnosti precej predraga.

Podjetje shapeways - www.shapeways.com pa je ravno na tem področju naredilo korak stran. Tehnologijo so optimirali in celoten postopek izdelave prilagodili za trg, tako, da lahko danes vsak naroča poljuben 3D model. Potrebno ga je le narisati - torej narediti načrt in ga poslati v izdelavo.
Pravijo, da pošiljajo po celem svetu - storitve še nisem testiral. 

Mi je celotna ideja zelo všečna - če si malo ogledate galerijo izdelkov, je to res nova dimenzija uresničevanja naše domišljije. Največ je nakita, veliko pa je tudi dekorja za stanovanje. Ponujajo tudi že obstoječe modele, ki jih lahko sami predelate.

(via: polž)

{ zanimivo, dizajn }   [ ni komentarjev ]