Billy Idol is back!

Bojan Pavšek

Četrtek je bil poleg osamosvojitvenih proslav kot nalašč še za eno osamosvojitev. In sicer Billy-evo osamosvojitev od tega, da je že za v staro šaro. Pogosto namreč popredalčkamo glasbenike, ki so doživljali vrhunce svojih karier že v prejšnjem stoletju za starce, ki v današnjem času s svojim rokenrolom nimajo več kaj iskati. Billy je samo ovrgel to tezo in zablestel v hali Tivoli.
Meni osebno je koncert izpolnil vsa pričakovanja. Le redko kdaj namreč vidiš toliko ljudi generacij +30 na kupu v popolnoma optimističnem pričakovanju koncerta. Niso bili razočarani. Vsaj takšne odzive si lahko iz vseh strani podoživljal, ko se je gneča obiskovalcev valila proti izhodu.

Posnetek iz koncerta - fotka z bratovim mobilcem

Billy pa itak. Skupaj s Steve Stevensom sta tako uigran par, da je bilo tisto obdobje, ko nista koncertirala skupaj le siva cona v Billy-evem življenju, ki jo bo skušal čimprej pozabiti.

Billy Idol


Steve Stevens

Tistim, ki koncerta ni uspelo videti predlagam, da ga letos še kje polovijo na njegovi turneji. Tudi če niste ravno privženci njegove glasbe vas bodo Billy-jeva pozitivna energija, kitarski rifi in kombinacije akustike ter Stevensovega preizkušanja skrajnih zmožnosti električnih kitar popeljali v rock-n-rol nebesa. Takšna, ki jih dandanes ob poplavi različnih glasbenih smernic le redko srečamo.

Galerjija fotk iz koncerta in dokaj neposrečen rezime koncerta se nahajata tukaj.
{ zabavno, dogodki, koncerti }   [ ni komentarjev ]