15. november ali menjava gum in okrasnih pokrovov

Bojan Pavšek

No pa je minil tudi 15. november čas za menjavo letnih gum z zimskimi. Mnogi so svoja lita platišča zamenjali z železnimi na katere se pritrdijo, v večini primerov, tudi okrasni pokrovi. Večina izmed nas pa se ne zaveda, da so tudi okrasni pokrovi lahko nekaj več. Ta "več" nam že nekaj časa servira angleški umetnik in dizajner Ptolemy Elrington.
Svoje skulpture ustvarja izključno iz okrasnih pokrovov in ne boste verjeli, da kljub temu, da uporablja vse tipe pokrovor so mu najbolj pri srcu BMW-jevi in Mercedesovi in to prav zaradi "doteranega dizajna" in kvalitetne izdelave, ki dajejo njegovim ustvarjenim bitjem piko na i.

Idejo za reciklažo je dobil, citiram:
In India I saw a great deal of poverty, people scratching a living out of anything. You see people rummaging around on a big pile of rubbish, getting little tiny pieces of wire out, melting the plastic and then selling the wire. That got me thinking, and I’ve always had an interest in the contents of skips.

Zanimivo in seveda današnjemu času primerno so tovrstni koncepti še kako primerni za dokazovanje tistega, kar mnogi ne vidijo. Umetnost iz odpadnih materialov (Recycled Art) je lahko uporabna in sporočilna do te mene, da nas opozarja na problematiko odpadkov in kako to problematiko reševati na duhovit in izviren način.

Še več tovrstnih bitjec boste našli kar na avtorjevi strani: http://www.hubcapcreatures.com/{ dizajn, umetnost }   [ 1 komentar ]