Naključne inspiracije

Bojan Pavšek

Včasih človek kljub 110% zavzetosti nikakor ne najde inspiracij za delo, ki bi ga spodbujale h kreativnemu mišljenju. Izkušnje v praksi, tematske knjige v katerih kar mrgoli kvalitetnih primerov dobrih idej, tuje revije z odličnimi fotkami in intervjuje uspešnih krativcev, in še kaj. Vse to ne pomaga nič. Pojavi se zid, ki ga je še težje preplezati kot je to uspelo G.I. Jane. Potem pa pridejo naključja.

Naključja so mimohod stvari, za katere ne veš, da obstajajo, saj nisi mislil nanje oz. te niso nikoli zanimale v takšni obliki kot jih vidiš sedaj. Spregledaš. Vse je novo, naelektreno in kreativni del možganov začne ob pogledu nanje bliskati kot žarnica priklopljena na ta hud neonski štarter. Takrat se vse začne. In tako over and over again. V življenju seveda. Skratka, ko nevroni sivih celic bolj na tenko piskajo, je čas, da te poišče tisto kar te bo spet motiviralo. Osebno so mi inspirativne vse stvari, ki ji srečam oz. me srečajo ob pravem času na pravem mestu in seveda v pravi obliki, vonju, barvi in materialu. Seveda je vse naključno, mar ne?

Nekaj sličic, ki sem jih tisti trenutek videl drugače kot kdarkoli prej v življenju.  Nekatere od njih celo prvič. Nastale so mimogrede med sprehodi, potovanji, lenarjenjem,...  Skratka takrat, ko jih nisem iskal.

 

 

Pozabljeni mož


Nevarnost trakov


Stiska na zračniku


Bolj je mrtva, bolj je živa


Sakralni šport z elanom


Pozabljen v naravi


Apno vs. kamen


Kje je horizont?


Prav je narobeRomantika v mrazu


Zlata nebesa


Poročen travnik

{ zanimivo, fotografija, dizajn }   [ 1 komentar ]