Ah ta filmska glasba...

Saša Vučina
V sredo 27. avgusta, se je v nabito polnih Križankah na prav posebno poletno noč zgodil za filmske duše dolgo pričakovan koncert. Morricone pod taktirko Morriconeja. Sprva si sploh nisem mislil, da bom imel kdaj možnost videti takega mojstra v živo. Pa sem za vstop na pregrešno drag (a razprodan) koncert uporabil svoje članstvo v Fotoklubu Zrno, se dogovoril za akreditacijo in smuknil noter s fotoaparatom. HA!
V sredo 27. avgusta, se je v nabito polnih Križankah na prav posebno poletno noč zgodil za filmske duše dolgo pričakovan koncert. Morricone pod taktirko Morriconeja. Sprva si sploh nisem mislil, da bom imel kdaj možnost videti takega mojstra v živo. Pa sem za vstop na pregrešno drag (a razprodan) koncert uporabil svoje članstvo v Fotoklubu Zrno, se dogovoril za akreditacijo in smuknil noter s fotoaparatom. Naprej se mi je zdela misel, da bom enkrat lahko neovirano fotografiral krasna, pa se je kmalu izkazalo, da je narediti kakšen uporaben posnetek bolj kot ne "mučna" obveza. No fotk je uspelo kar nekaj, za kar se moram zahvaliti našemu hišnemu fotografu, ki mi je posodil primeren objektiv. Hvala Jozi.


Maestro v akciji.


Celotna zasedba.


Italijanska Femme fatale - blond violistka


Skromen priklon.


Nabite Križanke ... no tu pa tam je bil kakšen prazen stolček, kjer sem si spočil noge.

Najbolj me je fasciniralo, kako je lahko Ennio Morricone tako poln energije. Napisal je glasbo za več kot 400 filmov ( poleg tega še najmanj 100 del absolutne glasbe), sam je nastopil kot dirigent pred velikim simfoničnim orkestrom in zborom s skoraj 50 pevci in ni se videlo, da bi ga dve uri trajajoč koncert kaj utrudil. Potem pa še zasledim, da bo letos novembra star 80 let. Svaka čast.

Koncert je bil odličen. Ob vsaki skladbi mi je bilo topleje pri srcu in mislim, da nisem edini užival. Slišali smo skladbe iz filmov: Queimada, Once Upon the Time in America, Atame - Almodovar, Cinema Paradiso, Malena, The Mission. Ob pogledu na blažene obraze okrog sebe sem bil hvaležen, da sem lahko bil zraven. Občutek je bil fantastičen. Na trenutke je zmotil samo šum izza zidu Križank. Pa kaj.

Vrhunsko a prekratko
{ zabavno, kultura, dogodki, koncerti }   [ 1 komentar ]