Takšni in drugačni dosežki daleč na vzhodu

Marko Gomboc
Veliko je govora na tem blogu o arhitekturnih in gradbeniških dosežkih. Takšnih ali drugačnih. Tudi sam opazim veliko podobnih dražljajev okolice, vendar sem prelen da bi jih poslikal in zapisal. V bodoče bi rad to spremenil ;) in prvi korak je nekaj impresij, ki sem jih ujel na potepanju po Nepalu, novembra lani...
Prvi stik z deželo je šokanten in druščina, ki se je peljala proti hotelu v avtobusu je obmolknila. Nemo smo zrli skozi okno avtobusa in se počutili varno, hkrati pa so nam vsem rojile po glavi misli, kako bomo preživeli naslednje tri tedne. Gužva, smeti, živali, hrup, prah... in še mnogo dejavnikov neposredno na dohvat ruke; vse tako drugače kot prej na slikah. Bolj živo, bolj zares. Ampak potem se počasi reč unese in začneš opazovati okolico in iskati tiste detajle, ki ti pustiju neizbrisen pečat; in čeprav bo kmalu spet november, jih še vedno lahko zelo doživeto opišeš. Svet tam doli stoji na glavi (čeprav ni pod ekvatorjem). Večina stvari je vrednotenih drugače in prej, ko se prepustiš toku, prej začutiš pravi utrip in potovanje postane zabava in užitek.

Tokrat nekaj impresij, vezanih predvsem na foh; arhitektura zaradi ostalih zapisov in oglaševanje - tj. direktni marketing zaradi toliko možnosti, ki jih opaziš, če bi se nekrat preselil tja dol in hotel delati nekaj podobnega kot delaš tukaj... To je sicer offtopic ampak res bi lahko živel tam.


Glavni trg z velikim zemljevidom Thamela


Internet


En dela - trije gledajo.


Ventilator u WCju u RumDoodlo


Welcome to Thamel


Raz Diboss s.p.


Korejski tempelj


Na gradbišču, ki je to že od leta 1978


Glavna avtobusna postaja iz Lumbinija na sever


Gradnja hotela v Tansenu in fotovoltaični sistem


Urbanizem Kathmanduja


In še malo samopromocije...
{ zabavno, zanimivo, potovanja }   [ 1 komentar ]