Renault Ondelios

Bojan Pavšek

Če bi iPhone, iMac, kakšen korejsko futurističen mp3 predvajalnik, ameriški Black Bird, Nasino vozilo za vožnjo po Marsu in pa znanje, ki si ga je Tom Cruise nabral v filmu Minority Report, zmetali skupaj v ognjevarno posodo ter za uro ali dve postavili v mikrovalovko, bi bil rezultat to, kar je pri Renault-u prototip Ondelios. Konceptualno (trenutno) čudo, ki ga bodo vneto kazali na prihajajočih avtomobilskih salonih.
Pri tem je kot kaže odločilno smernico igrala multifunkcionalnost, ki združuje karakterje terenskega kupeja oz. potovalnega, luksuznega in hibridnega vozila, ki bi skrbel za udobje največ šestih ljudi. Poleg udobja pa naj bi seveda nudi tudi odlične vozne zmogljivosti in okolju prijazno količino porabljenega goriva.

Bo pa seveda poleg voznika skoraj obvezno potreboval še sovoznika, ki bo redno čekiral vsaj pet monitorjev in seveda sproti srfal po netu, ter nenazadnje tudi s tipkanjem na računalniško tipkovnico pripomogel, da bodo vozniki v vozečem vozilu redno na "tekočem" kar se cyber dogajanja na planeto zemlja tiče.

Nekaj vtisov zunanjosti vs. notranjosti oz. funkcije vs. estetike, ki vas zagotovo ne bodo pustili hladnega pa ležijo tu spodaj. 

{ zanimivo, dizajn, futurizem }   [ 2 komentarja ]