Add to Favorites I.

Bojan Pavšek

Ko takole človek srfa po netu sta načina, da nekaj pritegne njegovo pozornost samo dva.
Prvi je namenski, torej, da si se lotil iskanja z nekim namenom. Ta namen vsebuje ključne besede, ki si si jih že vnaprej pripravil, saj konec koncev veš kaj iščeš. Nekatere med njimi pa se rojevajo sproti med brskanjem in jih pogosto najdeš med besedili, ki se le deloma dotikajo smernic v iskanju tvoje končne spletne strani.

Seveda obstaja pa drugi namen brskanja in najdbe zakladov. Le ta je krepko, krepko bolj multo simpatico kot pa prvi. Gre za naključno odkrite spletne strani, ki prinašajo občutek kot, da si odkril zaklad. Seveda gre zadeva takoj v proces »Add to Favorites«, a kaj ko je treba na vsake toliko časa mašino formatirat in na novo postavit. In ko je brskalnik ready za nova srfanja se spomniš, da si spisek priljubljenih strani pozabil eksportirati ter posneti na kakšen zunanji medij. In zgodba o odkrivanju interneta se prične znova.

Tudi meni se to pogosto dogaja. Zato in sedaj, na tem mestu, pred ponovnim morebitnim formatiranjem, predstavljam dve simpatični interaktivni strani z močnim konceptualnim navdihom, ki krepita ustvarjalnega duha in se dotikata flash eksperimentov iz bolj čustvene plati. Nagovori obeh avtorjev so jasni in prepričljivi ter vodijo v nauk zgodbe, ki se glasi: to stran bom še obiskal ali pa to stran moram posredovati dalje. In sem jo!

www.leoburnett.ca


www.yugop.com
{ grafika, kultura }   [ 1 komentar ]