Egofoto ujet v kompozicijski raster

Bojan Pavšek

Ena izmed boljših fotografskih spletnih strani, katere dizajn se sicer podreja prezentaciji čudovitih fotografij blagovne znamke Egofoto za katero stoji fotograf Senon Zorlu. Kljub temu deluje zaradi subtilnih intervencij v fotografije premišljena in s tem daje spletni predstavitvi dodano vrednost, ki jo pri večini spletnih predstavitev pogrešam.
Zasluge za takšno vizualno flash obliko strani gre pripisati podjetju Navistudio. Ker hudič ponavadi leži v detajlu so se tudi ustvarjalci strani tega dokazanega izreka še kako zavedali. Navigacija zato spada med najbolj prisrčne in intuitivne, kar sem jih do sedaj videl. Povzema nove trende navigacij, ki uporabljajo enega ali manj gumbov. Mac-u pa moramo ob tem seveda dovoliti, da se lahko upravičeno trka po prsih.

Kompozicijski raster položen preko fotografij omogoča uporabniku tudi nekoliko bolj analitičen pogled na kompozicijo, hkrati pa je raster sugestija, da lahko fotografijo dojemamo tudi z očmi fotografa Senona Zurlu oz. izza njegovega fotografskega objektiva. Minimalni premiki slike po monitorju ustvarjajo občutek iskanja »ta prave« kompozicije. Po mojem je stran popolna in za svoje življenje ne potrebuje več nič drugega kot občasno spreminjanje galerije in pa stabilen server.

Ne pozabite vklopiti glasbene podlage saj bo tako doživetje portretov, krajev in različnih kultur, skozi katere vas bo popeljal Egofoto, še toliko bolj emotivno.


{ grafika, fotografija, dizajn }   [ ni komentarjev ]