Les je lep. Naj ostane takšen tudi vertikalno!

Bojan Pavšek

Kljub temu, da so omenjene slike verjetno že večkrat obkrožile svetovni splet mislim, da jih je vredno objaviti saj nosijo v sebi visok kreativnih potencial kakose lotiti reševanja vertikalnih komunikacij s pomočjo lesa ali po domače: "Naredimo lesene "štenge!"

Rezultati rešitev večkrat bolj spominjajo na optične prevare kot pa na resen projekt. Pa kljub temu delujejo! In to dobro. Pogosto človek pri oblikovanju prostora pozablja, da so lahko tudi vertikalne komunikacije del opreme ali če hočete dekorja, ki prispeva k unikatnosti prostora. Seveda ob upoštevanju, da mora estetika najprej slediti funkciji oziroma varnosti. Ko pa uporabimo za izdelavo stopnišča še tako topel in hvaležen material za obdelavo kot je les, je lahko zadeva, s pravo mero okusa, popolna.

Pričujoče slike so samo namigi za razmislek, ko se bo treba lotiti prenove obstoječega stopnišča ali pa ga zasnovati v novogradnji.

Nekateri predlogi bi nujno potrebovali napis "Pazi stopnica", ampak tudi to se da prebaviti, če bo rezultat nekaj kar bodo ljudje uporabljali tudi takrat, ko to ne bo ravno potrebno. Takrat bi pa bilo mogoče dobrodošlo opozorilo "Stairs To Heaven".

 

 

{ dizajn, arhitektura }   [ ni komentarjev ]