Odlične embalaže za slastne tekočine

Bojan Pavšek

Se vam je že kdaj zgodilo, da po uporabi določene dobrine niste mogli odvreči embalaže v katero je bila zapakirana?
Vzrokov za to je bilo verjetno več in tudi od posameznika do posameznika se lahko precej razlikujejo. Pogosto gre za praktičnost embalaže (kakšne fine škatle, lepa steklenica za vazo,...) ali morda za nostalgijo (klasična steklenica Coca-Cole, kovinske škatlice za bonbone z retro grafiko,...) ali pa spadate zgolj med tiste tipe ljudi, ki radi vse šparajo z vedno utemeljenim argumentom: »Nikoli ne veš, kdaj ti prav pride!«.

Obstajajo pa tudi razlogi zakaj ne zavržemo embalaže, ki pa so skupni skoraj večini uporabnikov. Gre za vrhunsko in izvirno oblikovane embalaže, ki izgledajo preveč kul, da bi romale v smetnjak. No pa smo spet pri estetiki industrijskega oblikovanja.

Predstavljam vam nekaj embalaž, ki sem jih nabral med surfanjem po zanimivih spletnih straneh. Gre predvsem za embalaže katerih vsebina je tekoče narave - namenjena predvsem za konzumiranje. Vsaka od njih nosi svojo zgodbo katere duhovni vodja je skrbno premišljen in dobro zastavljen koncept.

Pa si poglejmo zapakirano! Morda si boste želeli kupiti dobrino zgolj zato, da bi imeli embalažo. Vsaj moje želje so pogosto takšne.

Mama Quilla


Karlsson's Vodka


Gut Oggau


Tré


Carluccio’s


Vino Shefa


Med Heide


Let It Grow


Sokovi Preshafruit
{ grafika, dizajn }   [ ni komentarjev ]