Philip Straub vidi v prihodnost

Bojan Pavšek

To kar ustvarja ilustrator Philip Straub krepko presega domišljijo povprečnega človeka. Njegovi futuristični koncepti so ustvarjeni s takšnim občutkom, da delujejo vse prej kot neresnični. Mnogi njegovi koncepti fantazijskih svetov so nastali tekom dneva kot igra nerealnih svetov v njegovih možganih.
Pred Filipom Straubom bi tudi Matrica dala kapo dol. In to upravičeno. Poleg tradicionalnih oljnih tehnik slikanja ilustrira predvsem s pomočjo natačnih digitalnih tehnik . Vizije njegovih konceptov sestavljajo svetovi porasli z vegetacijo, katerih prostor zapolnjuje nenavadna arhitektura in dinamiko v njej ustvarjajo bitja živopisnih karakterjev. Vse daje občutek, da se v njegovih svetovih pravkar rojeva življenje, saj se vse svetlika in bliska v dramatičnih izrisih svetlobe. S premišljeno mero uporablja razmerja med barvo, svetlobo in temo ter s tem izraža trenutke dramatičnosti ki jih v sebi nosi posamezna umetnina.

Kljub temu, da je Philip Straub po srcu konceptualni ilustrator, je njegov razpon razumevanja umetnosti in ostalih stilov umetniškega ustvarjanja adut, ki mu omogoča sodelovanje pri različnih projektih z različnimi naročniki. Prav tako njegova dela večkrat prekrivajo naslovnice znanih strokovnih in splošnih revij oz. so objavljena širom po spletnih forumih in ostalih medijih, ki častijo digitalno umetnost.

Več o njem na: The Art Of Philip Straub

{ grafika, dizajn, futurizem }   [ ni komentarjev ]