Kuhali smo kreativno*!

Sebastjan Kurmanšek

Kratkek povzetek iz nedavne delavnice zdravega kuhanja z Matjažem Kološo.
V pripravi hrane še kar uživam, še bolj pa potem ko rezultate konzumiram. Z veseljem se rad kaj novega naučim glede "kako in kaj" o pripravi okusnih jedi. Zelo sem naklonjen principom enostavnega in časovno učinkovitega pripravljanja hrane. Osnovno znanje za pripravo hranil za kulturno preživetje posedujem, pa se mi je zdelo fino da ga mogoče nadgradim z kakšno novo izkušnjo. Druženje z zanimivimi ljudmi prepleteno z novimi kuharskimi izkušnjami... s Sanjo sva bila takoj za. 

Dobili smo se kot rečeno v profi opremljeni učilnici ŠC Velenja. O, da bi imel kaj podobnega doma! V glavnem infrastruktura za 10. Sproščen uvod in predstavitev, potem pa akcija. Chef Matjaž Kološa je okvirno predstavil jedilni list in z zanimanjem smo lotili. Matjaž je ob pripravljanju jedi razlagal o različnih sestavinah, hranilih in začimbah, ki jih uporablja, njihovih karakteristihah, kombinacijah...S sodelovanjem dveh pomočnikov in nas udeležencev je čas začel prehitro bežati. Nastajal je cel spekter jedi, ki so nas vsakič na novo navduševale: napitki, sladice, namazi, juhe, peciva in drugačne sladice. Vse pripravljeno zelo "basic" z minimalno "matranja" sestavin, ki so bile skrbno izbrane od certificiranih bio dobaviteljev. Jedi, pisane na kožo vsem, ki želijo okusno in kvalitetno prehrano in jim čas ne dopušča maratonskih avantur med posodami in kuhinjskimi napravami. In seveda radi skrenejo na stran-poti tradicionalne slo ponudbe jedi, ter jo začinijo z kakšno "firbčno-domiselno" kombinacijo.

V fotkah spodaj je fotodokumentacija, kjer so zapisani vzdušje in rezulalti 6-urnega druženja, tiste fajn sobote. Skratka super izkušnje in znanja za ustvarjalno pripravo kvalitetnih "goriv" za vsakodnevne izzive, ki pomagajo, da naši stroji lepše in bolj "zdravo" tečejo. Matjažu, Saši in ostalim sodelujočim hvala za vse! 

* "Creativity is a mental and social process involving the generation of new ideas or concepts, or new associations of the creative mind between existing ideas or concepts. Creativity is fueled by the process of either conscious or unconscious insight. An alternative conception of creativeness is that it is simply the act of making something new" en.wikipedia.org/wiki/Creativity


Simpatičen uvod in predstavitev


Koristne informacije in napotki


Proizvodnja okusnih sadnih kroglic


Specialno mletje lanenega semena


Degustacija sojinega in mandeljevega mleka


Aranžma esenskega kruha; oblika podpira vsebino :-)


Vrhunske sestavine


Okusni detajli


Poletna juhca


Polenta, kot je še niste okusili


Drugačne sladice


Tudi za ljubitelje jedi "iz žara"


Glavna jed je bila paša za brbončice in oči


Začinjeno z okusom


Sladoled je zmagal

Fotografije: arhiv opagroop
{ zabavno, zanimivo, dogodki }   [ ni komentarjev ]