Peskovnik

Bojan Pavšek

Še eden izmed dokazov, da je digitalna fotografija in vse kar je z njo povezano odprlo fotografiji nove dimenzije, ki imajo lahko v rokah mojtrov te umetnosti neslutene možnosti. Eden izmed takšnih presežkov je gotovo film fotografa Sama O'Hare, ki je nastal zgolj kot montaža fotografij posnetih z Nikonom D3.

Celotna produkcija pa je daleč od tega, da bi pustila zgolj vtis dobro narejenega filma. Popelje nas namreč še na nekoliko bolj občutljivo, čustveno raven dojemanja prisotnosti človeka. Zaradi načina snemanja filma se izkaže, da je iz tega vidika človek dosti bolj krhko, kot se na prvi pogled zdi. Hkrati pa že v zemeljskem merilu poudarja njegovo majhnost.
Jaz osebno sem dobil vtis, da gledam neko precej veliko maketo z »človeškimi figuricami«, ki počenjajo to in ono. Kot da ne gre za ljudi, ampak majhna živa bitjeca, ki jih mi na maketi postavljamo tako kot želimo. Tako kot se igrajo otroci v peskovniku. Tako je video tudi dobil ime (ang. Sandpit). Skratka super način razmišljanja skozi fotografsko oko, kar pa v celoti dopolnjuje tudi izvrstno izbrana glasba v ozadju, ki je delo skupine Human.

Ne bom dolgovezil. Uživajte ob gledanju.

{ zanimivo, fotografija }   [ ni komentarjev ]