Analogni design

Saša Vučina

Danes, ko je vse digitalno, je prava redkost kakšna analogna forma. Vse bolj znamo ceniti, kaj pomeni, če nekdo kaj ilustrira, nariše, izdela iz plastelina, kartona, blaga ipd. No navsezadnje še to potem spravimo v digitalno sliko, ki jo potem prikazujemo na različnih digitalnih medijih.

Nekateri pa znajo živeti tudi drugače, čisto naravno, analogno pa še brez mobitela ... ja tudi to gre.
Vkolikor se družite z Dariom Cortesejem, potem vse digitalno odpade. Dario vas popelje na sprehod po gozdu, travniku najraje ob kakšni vodi in vam poleg svojega bogatega znanja o naravi postreže s praktičnimi primeri nabiranja divjeraslih rastlin, vam ponudi za pitje kombučo ali kisavo in vas do sitega nahrani s kosilom skuhanim na klasičnem plinskem gorilniku v starem voku sredi gozda. V njegovih odličnih specialitetah gotovo ne bo manjkalo čemaža, kopriv, bučnega olja in še kaj.

V takšnem okolju z lahkoto pozabiš na računalnik, mobi, tv, ipod, ipad, walkman ali kar pač uporabljaš za "zabavo", ker tu je vse drugače. No in zakaj vse to pišem...
Po odličnem kosilu na eni njegovih delavnic "divja hrana" nam je tako sproti razdelil še letake za njegovo sicer digitalno spletno stran.


Sprva digitalnega navajeno oko sklepa - aha fotokopiran flyer. Pa nekaj časa gledam kako dobra barvna fotokopija je.... Ha pa vidim, da NI BARVNA fotokopija ampak da je nekdo pobarval vsak delček letaka in to z barvicami. Obrnem list, da bi se prepričal o poglobljenem odtisu, ki ga pusti barvica na zadnji strani lista .. in res ... ročno narisan in napisan sicer čb fotokopiran ter z barvicami pobarvan flyer. Dobili so ga pa vsi udeleženci .. cca 40 ljudi.... Nekdo se je res potrudil z barvanjem.

Ko potem doma skeniram flyer, pomislim, da bi se kar naročil še na te novičke, vzamem mobi in iščem tel. številko na flyerju ... seveda tudi telefon je čista digitalna reč ... Dario seveda ne uporablja mobitela. Svaka čast.

Sicer spletna stran še ne deluje in menda bo konec aprila medtem pa vas vseeno mirne duše povabim na druženje z njim, ker to je res enkratno doživetje.
{ grafika, zabavno, zanimivo }   [ ni komentarjev ]