Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Scenografija ob praznovanju 70-letnice NK Rudar Velenje

Postavitev scene ob svečanem dogodku 70-letnice Nogometnega kluba Rudar Velenje v Kulturnem domu Velenje je črpala navdih iz prepoznavnepodobe nogometnega igrišča. S poudarjeno perspektivo ter širitvijo scenografije v globino odra je bil ustvarjena optična prevara, saj je igrišče delovalo večje kot je bi lo v resnici. S tem optičnim učinkom se je obiskovalcem približal vtis veličine nogometne površine –  stadiona. Po igrišču so bili strateška razporejena in primerno osvetljena območja animacije za obiskovalce, ki so jih za svoje nastope uporabljali nastopajoči: moderator, govorniki, podeljevalci priznanj in nagrajenci.

… in še kratka zgodovina kluba

Leta 1948 so v Velenju na željo tukajšnjega telovadnega društva, katerega člani so bili večinoma zaposleni v velenjskem premogovniku in elektrarni, ustanovili nogometni klub, ki so ga poimenovali Rudar. Članov moštva in njihovih navijačev se že vse od ustanovitve kluba drži tudi vzdevek Knapi. Klub je v sedemdesetih letih obstoja preživel boljša in slabša obdobja, a zaradi srčnosti, borbenosti in nogometnega zanesenjaštva mu je vedno uspelo obstati. Najpomembnejše prelomnice prehojene klubske poti so prva uvrstitev v 1. slovensko ligo (sezona 1961/62), uvrstitev v 2. zvezno jugoslovansko nogometno ligo – zahod (sezona 1976/77), osvojitev naslova republiških prvakov (sezona 1990/91) in osvojitev naslova »pokalni prvak Slovenije« (sezona 1997/98).

 

Soavtorji projekta: Stane Špegel (multimedija), Dejan Tamše (moderatorstvo), PUP Velenje in Simon Ogrizek (cvetlični aranžmaji), Studio HTZ (izdelava grafične opreme scenografije)