Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Tris gozdnih poti po Kožlju

Na sredini “Tedna gozdov 2020”, ??? ki ga obeležuje Zavod za gozdove Slovenije je priložnost za povabilo k večplastnemu gibanju na primestni hrib Koželj, ki je že od nekdaj priljubljena točka mnogih pohodnikov. Urejene poti omogočajo kvalitetno doživljanje gozda in prijetno preživljanje prostega časa v neposredni bližini Velenja.

 

O poteh:

Na pragu mesta Velenje se začenja Družinska pot po Kožlju. Pot je odlična priprava na večje telesne napore in kot nalašč za uvajanje najmlajših družinskih članov v aktivno preživljanje prostega časa v naravi. Pot je dolga 3,5 kilometra.

Planinska pot po Kožlju je del Šaleške planinske poti, ki jo je Planinsko društvo Velenje postavilo leta 1974. Pot poteka po obronkih Šaleške doline in je v celoti dolga 130 kilometrov.

Tretja, Glasbena pot, je posvečena glasbenemu pedagogu in skladatelju Franu Korunu Koželjskemu, doma iz Velenja. Korun naj bi prav po tej poti hodil do očetovega prijatelja Maka v Šentilj, ki ga je navdušil za citre in ga naučil igranja nanje.

Za likovno osvežitev sistemov usmerjenega označevanja na tej poti je grafični in izvedbeni del s ponosom prispevala tudi Opa!celica.

Ob tej priložnosti, pa je koristno ozvežiti tudi znanje o gozdnem bontonu:

http://www.zgs.si/…/gozdni_bonton_skrbno_z_gozd…/index.html…